Egy Harcos naplója

A GYŐZTESEK SOHA SEM ADJÁK FEL! AKIK FELADJÁK SOHASEM GYŐZNEK!

Kempo VB. 2. rész

2012. április 03. 12:34 - Warrior

 
 
GYAKORLÁS A SZÁLLODA HALLJÁBAN!

 

Sziasztok!

 

Folytatom a beszámolómat a Portugáliában megrendezett VB.-ről. Ott tartottam, hogy megcsináltam az egyéni formagyakorlatomat. És sajnos abban nem sikerült elérnem semmit. Hozzá teszem én mindent megtettem a siker érdekében, de olyan formagyakorlatokat soha életemben nem csináltam, mint amiket ott láttam. Én csak a kemény ütésekben, rúgásokban hiszek és világ életemben azt csináltam. És persze a ZBK Kempo formagyakorlatok is ilyenek. Engem nem győz meg a lágy mozgáskultúra. Én nagyon sok utcai küzdelmet láttam és ott nem működik soha a „varázslás”!

Szóval következett a szinkron formagyakorlat angol nevén a team forms. Ugye ez azt jelenti, hogy több ember ugyanazt a formagyakorlatot csinálja, jó esetben hajszálpontosan egyformán. Az első probléma ezzel úgy kezdődött, hogy valahogy a verseny ki írásból azt vettük ki, hogy két embernek kell végrehajtani. Aztán a helyszínen hamar kiderült, hogy három embernek kell végrehajtani ezt a versenyszámot. Nem volt mit tenni, ha indulni akartunk, még egy embert be kellett vennünk. Én voltam az egyik a Tóth Gergő barátom a másik és a Koncz Viktória a harmadik. Mind hárman fekete öves mesterek. Mivel a fent említett harcosok nem egy klubban edzenek, így nem volt sem időnk sem lehetőségünk együtt gyakorolni a formagyakorlatot.

Persze olyan formagyakorlatot választottunk, amit mind a hárman kitűnően ismerünk. De ez nem elég, mert hiába csináljuk mind a hárman a választott formagyakorlatot hasonlóan, azért apróbb eltérések vannak minden ember mozgása között. Ezeket kellett korrigálni. Ezt jobb híján a szálloda halljában végeztünk. Eléggé komikus látványt nyújthatott, az általunk gyakorolt szinkron formagyakorlat az oda érkező vendégek számára.  De látták rajtunk az egységes melegítőt, így gondolhatták, hogy nem „őröltekkel” van dolguk. Tehát gyakoroltunk a szinkron formagyakorlatunkat, amennyit ez idő megengedett.

Jött értünk a busz és elindultunk a verseny helyszínére. Sok várakozás és stresszelés után végre szólították a szinkron formagyakorlat részvevőit. Sorba gyülekeztek a háromfős csapatok. Hogy hány csapat volt, azt nem tudom, de szép létszámmal gyűltünk össze. Mi az utolsó előttiek voltunk, ha jól emlékszem. A többi csapat szép sorjában végig csinálta előttünk a gyakorlatát, ki jobban, ki rosszabbul. És következtünk mi.

Már előre megbeszéltünk, hogy erősen figyelünk egymásra, ha valaki kiesne a ritmusból, akkor jobban tudtuk így követni. Ez működött is. Azt már nem tudom, hogy milyen pontokat kaptunk. Három bíró pontozott bennünket és 8-10 pont között adták a pontokat. A lényeg, hogy kihirdették a tovább jutókat másnapra a döntőbe. Mi közte voltunk. Három csapatot juttattak tovább.

Ilyenkor az ember egy kicsit felenged, mert van egy biztos érme. Persze számomra nem mindegy, hogy bronz vagy arany. Megbeszéltünk, hogy még gyakoroljuk a formagyakorlatot és így is tettünk, bár idő nem nagyon volt rá, mert közben mentek a többi versenyszámok is. És azon is kellett indulni és arra is kellett készülni.

Jött a következő nap a döntő napja. Elég későn került sor a szinkron formagyakorlatra. Ekkor már túl voltunk több versenyszámon és két nap szinte teljesen lement a versenyből. Mind hárman eléggé fáradtak voltunk és így nehezebb a koncentrálás, amire a szinkron formagyakorlatban nagyon nagy szükség van. Persze szólítottak és mi megcsináltunk.

A harmadik helyen végeztünk. Bronzéremmel gazdagodtunk. Örülök neki, de van bennem egy kis hiányérzet, mert lehetett volna sokkal jobb is. Több volt bennünk, mint amit a bírók értékeltek, de ezen a napon így sikerült. Legközelebb jobb lesz és jobb helyen fogunk végezni. Nincs okunk a szégyenkezésre, mert a körülményeket tekintve ember feletti teljesítmény nyújtottunk mind a hárman. A másik két társam előtte kemény full contact teljes erejű küzdelemben vett részt. Más ilyenkor pihen, ők pedig végig csinálták a szinkron formagyakorlatot. Minden tiszteletem az övék.

Hát így alakult a szinkron formagyakorlatunk. VB. Bronzérem.

Legközelebb az önvédelem és a zenés formagyakorlatról olvashattok.

Sziasztok.

Folyt. köv.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr574360968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása