Egy Harcos naplója

A GYŐZTESEK SOHA SEM ADJÁK FEL! AKIK FELADJÁK SOHASEM GYŐZNEK!

Németországban

2010. április 30. 00:31 - Warrior

Sziasztok.

 

Jó néhány napja, hogy nem jelentkeztem. Ennek az oka, hogy ki mentem Németországba és ismét ketrecharc bemutatót csináltam. Szerdától, vasárnapig voltam kint. Mielőtt kimentem nem volt időm, írni, hogy nem leszek. Úgy, hogy most pótolom. Szóval, a szokásos évi Fitnessz világkiállításon voltam, ami Németországban van megrendezve. Minden évben ott rendezik, és ebben az évben is ott volt. A négy nap alatt 700 000 ember látogatja meg a kiállítást. Ez a szám nem elírás. Komolyan ennyien vannak. Hihetetlen az emberáradat, ami ott hömpölyög a standok között. Ott van az összes nagy táplálék kiegészítő gyártó képviselője és mindenki hirdeti, hogy az övé a legjobb.

  Az első két napon inkább a szakma van jelen, az utána következő két napon pedig a gyúrósok és a közönség. Olyan, mint egy expo. Én a Biotech USA céggel voltam kint. Egy tanítványommal, négy napon keresztül, reggel 9-től, délután hatig, 45-percenként csináltunk egy kb. 5 perces ketrecharc edzést és bemutatót. Mit mondjak, nem kis dolog volt. Nagyon fárasztó és kemény meló. Ugyanezzel a céggel voltam kint Las Vegasban is. Általában hatalmas sikerünk van. A nézők körbe állják a ketrecet és néznek, ahogy harcolunk.

 

Ilyenkor minden cég ingyenesen kóstoltja a termékeit. Ti azt el sem tudjátok képzelni, hogy a négy nap alatt én mennyi protein, fehérje turmixot és szeletet fogyasztok el. Amit tudok, azt mind megkóstolom. Van, amelyiknek iszonyatos az íze és van, aminek nagyon finom. Mondjuk, az van többségben, ami nem olyan jó.  Azért általában megeszek mindent.

És persze ott vannak a híres budys világsztárok. Pl. ott volt Dexter Jackson a Penge. És még sokan mások. Ilyenkor nézelődni is szoktam, a két bemutató között. Annyi látnivaló van, hogy az szinte hihetetlen.

  Két fickó ki is hívott földharcozni. Odajöttek a ketrechez és kérdezték, hogy nem –e állok ki ellenük. Persze kiálltam, hogy ne essen csorba a becsületen. Mind a kettőt feladásra kényszerítettem. Ennek örültem, mert megmutattam, hogy mit tudok. Azért az elképesztő, hogy van olyan, aki kihív egy vadidegen embert. Nekem eszembe nem jutna a dolog. Odajön és megkérdezi, hogy nem küzdünk –e?

 

Most már itthon vagyok, és lassan visszaszokok az itthoni életbe. Ez mindig egy kicsit nehezen megy. Elkezdtem edzeni is, és élem a megszokott napjaimat. Jó volt egy kicsit kikapcsolódni.

  Hát ezért nem jelentkeztem. De most már írok megint rendszeresen. Legalább is ez a tervem. Ma is edzettem elég sokat és most lefekszem aludni, de hamarosan megint jelentkezem.

 

Sziasztok.

 

 

 

MILLIOMOS HÍREK: MENNYIÉRT VEHETÜNK LUXUS AUTÓT RÉSZLETRE?

Még 2008-ban járta be az internetet az a levél, amelyet egy alkalmi munkás küldött a Mercedes hazai márkaképviseletének egy részletfizetéses konstrukciót kérve. Az érdeklődő jelezte, hogy alkalmi munkavállalói könyvvel dolgozik, de "hosszú távon", mert egy évre állapodtak meg vele. Havi 80 ezer forintos fizetéséből 30 ezret szánt volna autóra, ezért - nulla százalékos kezdőrészlettel - egy Mercedes S osztályt szeretett volna vásárolni.

A Mercedes-képviselet válaszlevelében udvariasan jelezte, hogy a kiválasztott gépkocsi bruttó vételára 22 millió forint, és hogy a finanszírozással foglalkozó üzletág csak legalább harminc százalékos önerővel, maximum hat évre tud hitelt biztosítani. A levélíró által jelzett feltételekkel csak 936 hónapos, azaz 78 éves futamidővel lett volna lehetséges a részletfizetés, amellyel kapcsolatban a Mercedes annyit írt, hogy amennyiben az érdeklődő ismer olyan finanszírozó céget, amely ezt vállalná, szívesen állnak rendelkezésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ehhez hasonlóan vidám történet talán nincs még egy, bár a levélíró abban nem tévedett, hogy luxusautókat is lehet részletre vásárolni. Legyen szó Mercedesről, BMW-ről, Audiról vagy éppen Ferrariról és Lamborghiniről, a lehetőségek még a mostani válságos, bár javulófélben lévő időkben is szélesek. Nulla százalékos önerővel és kamatmentesen természetesen nem lehet vásárolni, de ha valaki igényli, akár kedvező konstrukciókkal is hozzájuthat igazi csúcskocsikhoz.

Számtalan előnye lehet egy részletfizetéses, illetve lízingkonstrukciónak luxuskocsik esetében. A havi részletek értelemszerűen magasak, de a vevő hosszú távon még akkor is jobban járhat a havi bontással, ha egyébként egyben is ki tudna fizetni több tízmillió forintot. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Elég csak a hitel kamatára gondolni: egy átlagos, deviza alapú hitelhez luxuskocsik esetében akár hétszázalékos THM-mel is hozzá lehet(ett) jutni, természetesen a kezdőrészlettől és a futamidő hosszától függően. Ahhoz, hogy ennél nagyobb hozamhoz lehessen hozzájutni valamilyen befektetéssel, még csak kockáztatni sem igazán kell, vagyis a hiteles vásárlással megspórolt tízmilliók, okosan forgatva, nagyobb hasznot hozhatnak, mint amennyibe az autó kamatokkal együtt kerül. További előnyt jelenthet az is, hogy a részleteket akár költségként el is lehet számolni.

Az átlagos luxusautók esetében nem ritka, hogy az ügyfelek részletfizetési igénnyel jelentkeznek, erre utal a Mercedes levele is, amely szerint a hazai képviselet saját finanszírozó céggel rendelkezik. Nehezebb a helyzet, ha a vevő igazi szupersportkocsira vágyik, de így sem lehetetlen megoldást találni. Itthon ez még nem kifejezetten gyakori igény, de azért évről évre akad rá példa.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuális euróárfolyamon számolva egy Ferrari F430 bruttó ára körülbelül 50 millió forint, ötven százalék befizetése esetén a banktól 25 milliót kell kérni. Az egyszerűség kedvéért tízszázalékos kamattal számolva, egyéves futamidő esetén közel havi 2,3 millió forintért lehetne hozzájutni a Ferrarihoz, de ennél azért vannak vállalhatóbb konstrukciók is.

Pontos ajánlatot minden esetben a finanszírozó tud adni, az alábbi adatok csupán hozzávetőleges számítások. Ha ugyanezt a Ferrarit forint alapú hitellel, hatéves futamidővel szeretnénk megvásárolni, 16 százalékos éves kamatot figyelembe véve havonta 542 ezer forintot kellene fizetni. Deviza alapon a havi törlesztőrészlet félmillió forint körül alakulhat, ez esetben viszont kockázatot jelent az árfolyam esetleges ingadozása.

 

(Forrás: deluxe.hu)

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr861963321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása